Alè de Vida espais i rituals de vida i mort

sessions individuals o en parella en l'interrupció o pèrdua gestacional acompanyament

Poder ser acompanyades i sostingudes durant el procés d’interrupció de l’embaràs, durant la pèrdua, mort gestacional o perinatal. Poder rebre un tracte amorós, empàtic, sense judicis, informant del procés, de les possibilitats, perquè puguis decidir, connectant amb el teu propi sentir, validant les teves opcions; perquè cada dona, família i procés són únics amb les seves pròpies necessitats.

T’acompanyo en tot el procés previ, durant i post, donant-te sostén emocional, sentint el teu procés i entrant en ell, en el dolor, en el trencament, en el canvi, en la soledat i frustració, en l’amor, en allò que estiguis transitant, per poder donar lloc, integrar, veure més enllà del moment i seguir caminant després d’aquest impacte.

L’acompanyament pot ser individual i/o grupal.

ritual després de la pèrdua gestacional ritual la cerrada

La Cerrada és una tècnica d’origen mexicà que té com a finalitat tancar el cos de la dona durant el puerperi creat després d’una interrupció de l’embaràs o d’una mort intrauterina o extrauterina.

Es tanca l’apertura espiritual, emocional i física que es produeix en la dona quan arriba una nova vida, ja que ella es converteix en canal, s’obre per tal que arribi a aquest pla, ja sigui amb la vida o amb la seva mort.

Sigui una interrupció decidida i provocada, o no esperada, per mort intrauterina o un cop ha nascut, i sigui quina sigui la tècnica utilitzada medicalitzat, induït, o bé, natural, espontani, manejo expectante... provoca tot un moviment físic, emocional, mental i espiritual.

Així, la pèrdua gestacional esdevé un moment de gran vulnerabilitat, on la dona està oberta a tots els nivells, on hi ha molt moviment hormonal i emocional, és per això que és necessari un espai de tancament, per tal que pugui integrar, alliberar, retornar la confiança, centre i força. Alhora que es tonifica la zona de l’úter, restablint la seva energia.

Aquest ritual permet també, ficar a lloc el procés sense amagar-lo, creant un espai íntim, per poder obrir un nou cicle, integrant-lo, formant part de tu. És un espai on cuidar-te, retrobar-te, sentir la teva força interna.

Així, reneix la mare, integrant l’experiència, retornant la confiança, centre i força, alliberant les emocions estancades, integrant l’experiència, donant-li lloc, sanant allò emocional i tonificant l’úter.

Durant el ritual cada dona viu una experiència única segons el seu procés, però s’inclou un relat de reconeixement i integració de l’experiència, una neteja energètica, tonificació de l’úter a través de vapors i massatge i la cerrada en si mateixa.

Aquest ritual es pot fer en qualsevol moment, tot i que hagi passat temps del moment de la pèrdua.

Si sents fer aquest ritual posa’t en contacte amb mi i t’explico tots els detalls

grup d'acompanyament al dol gestacional mort i amor


Tres sessions dedicades
exclusivament al teu dol maternal,
donant temps i espai
per sentir i ficar a lloc,
per ritualitzar en tribu.

Un espai obert a dones que hagin viscut una pèrdua, mort gestacional o perintal, on donem lloc i temps a la vivència, on compartim i som sostingudes, on sentim i alliberem càrregues. Un espai per tu, on connectar amb les teves emocions, on sentir-te i ser acompanyada, visibilitzant, creant xarxa de recolzament. Connectant amb l’ara i amb el moment passat, en un espai íntim i sense judicis.

Què farem?

Durant les sessions compartirem, sentirem i tractarem la pèrdua i mort a través del relat conscient, del sentir al cos, de l’expressió. Donant temps i espai, ritualitzant, permetent la integració.

Escoltarem l’interior, allò que està preparat per sortir i ser alliberat, allò que ara mateix sentim però encara no podem expressar, reconeixent-nos, donant molta cura interna.

Entrarem en el camí viscut des de la gestació i embaràs, el part/pèrdua viscuda, el postpart i el moment actual. Sent acompanyada i sostinguda donant-te recolzament emocional, sentint el teu procés i entrant en ell, en el dolor, en el trencament, en el canvi, en la soledat i frustració, en allò que estiguis transitant, per poder donar lloc, integrar, veure més enllà del moment i seguir caminant després d’aquest impacte. Rebent un tracte amorós, informat, empàtic, sense judici.

Durant la primera i segona sessió treballarem a través del relat i l’expressió d’allò interior, durant els 21 dies entre la primera i segona sessió donarem continuïtat i seguiment, i entre la segona i tercera sessió donarem unes pautes per preparar la darrera sessió, un espai de transformació i ritual en grup dedicat a tu, al teu úter i a aquesta vida que va arribar.

Si vols saber les properes dates escriu-me!