Alè de Vida espais i rituals de vida i mort

sessions individuals durant l'embaràs, part i postpart acompanyament

Ser acompanyada en el procés que s'obre amb la maternitat, en cada etapa, des de l'escolta sense judicis, l'empatia, la cura i l'amor. Creant un espai segur i íntim on reconnectar amb tu, amb el teu cos, amb la teva veu, amb el teu sentir. Proporcionant-te informació i dinàmiques que s'adaptin a tu, seguint els teus temps vitals, acompanyant-te emocional i logísticament, afavorint el teu benestar i trànsit en cada moment.

T'acompanyo en el teu procés de maternitat oferint-te eines perquè connectis amb allò subtil, amb cos, emoció, ment i ànima, amb la teva pròpia intuïció i centre.

rituals de poder, obertura i tancament pre i post part rituals maternals

Els rituals ens permeten recuperar el sentiment de tribu, la xarxa, la unitat que som. Ens fan sentir, emmirallar-nos, observar-nos i sentir el grup. Donen lloc a recuperar l’ancestralitat, la connexió amb el sagrat femení i amb allò més enllà del palpable, recobrant la força i el poder intern que tenim.

Durant el camí de la maternitat et proposo realitzar alguns rituals per sentir-te acompanyada, recolzada, escoltada i prendre consciència de la teva força i direcció en les diferents etapes i canvis.

Els rituals maternals engloben des del moment que ens obrim a voler ser mares, el procés de concepció, l’embaràs, part i postpart.

ritual poder del part

Cerimònia que es fa unes setmanes abans del part, quan la data esperada està a prop. En aquesta es convida a persones properes a la mare gestant: amigues, familiars... persones que tenen un vincle i inspiren a la dona.

Durant el ritual es donen bons desitjos pel part, es fan diferents dinàmiques compartides, es recorda la força i poder de la mare, el seu sagrat femení, creant una xarxa de sostén en la distància pel dia del part, per ser-hi presents.

Al ritual la figura principal és la mare gestant, ella decideix qui vol que hi sigui, i jo t'acompanyo organitzant i guiant el ritual.

el part com a ritual

El moment del part és un ritual en si mateix. És necessari obrir-lo i cuidar-lo, crear un ambient ple d’oxitocina, d’amor, de plaer... perquè la mare pugui obrir-se i entregar-se al moment, poder esdevenir canal per tal que el nadó arribi a aquest pla, sense distraccions, des del pur amor, des de l’obertura i entrega.

T’acompanyo a poder preparar aquest dia, aquest ritual de pas i, també, t’acompanyo el dia del part, sent guardiana del naixement, que es mantingui l’ambient, la intimitat, que hi sigui allò necessari per la mare, donant sostén i protecció.

ritual la cerrada postpart

Tècnica d’origen mexicà a través del rebozo que té com a finalitat tancar el cos de la dona durant el puerperi. Durant el ritual, es tanca l’apertura espiritual, emocional i física que es produeix en la dona quan arriba una nova vida, quan la mare es converteix en canal i s’obre per tal que arribi a aquest pla.

El part esdevé un moment de gran vulnerabilitat, on la dona està oberta a tots els nivells. Aquest espai permet concloure el procés, donar lloc a aquest, creant un espai íntim, per poder obrir aquest nou cicle de mare. És un espai on cuidar-te, retrobar-te i sentir la teva força interna.

Durant el ritual cada dona viu una experiència única segons el seu procés, però s’inclou un relat de reconeixement i integració de l’experiència, una neteja energètica, tonificació de l’úter a través de vapors i massatge i la Cerrada en si mateixa.

rituals, art i medicina la placenta

És l’òrgan que es crea dins de la dona gestant i que ha acompanyat al nadó des dels seus inicis, permetent que mare i nadó estiguin vinculats, permetent la unió, la nutrició.

És símbol de vida, abundància, és l’arbre de la vida i representa la relació entre mare i nadó. Ha bategat connectant les seves ànimes i donant la pròpia energia d’aquest òrgan, considerant-se un chakra.

Amb aquest es poden fer rituals, art i medicina placentària:

Rituals

Fer una cerimònia íntima amb ella enforteix els llaços entre la família i dona bons desitjos a la vida d’aquest fill o filla. En el ritual s’agraeix a aquest òrgan i chakra i s’ofrena a la terra, mar o foc. També, amb la sang es poden regar espais i plantes nodrint-les, intencionant i continuant la seva funció de vida.

Art

Artísticament es poden fer impressions, petits tambors, atrapasomnis i un jardí placentari (amulet), que donen vida, record i representació després del part a aquest òrgan que ha permès la vida i connexió intrauterina.

Medicina

La medicina placentària ajuda amb els canvis físics i emocionals del postpart immediat i crea medicina per molts anys per a la família. Permet restablir l’energia, vitamines, minerals, ferro... que han minvat durant el part i disminueix la possibilitat de depressió postpart.

Es poden fer:

  Càpsules: s’utilitzen per a la mare, pel postpart, per tal que l’úter pugui tornar a lloc, per a donar un enfortiment nutricional, restablir l’energia, millorar l’estat d’ànim, el vincle matern, per a la lactància. En cas de fer-les més endavant es poden prendre com a ritual: un cop al mes, cada lluna plena, durant una setmana, per tancar aquest període...

  Bombons de xocolata: són energitzant i nutritius, ajuden en el postpart amb dolçor i amor.

  Parxes d’amnios: per a cicatritzar possibles esquinçaments i ferides del part o per cremades i ferides futures. Són un gran regenerador.

  Ungüent de calèndula: cosmètica medicinal regeneradora d’ús extern. S’utilitza per l’erupció cutània de bolquers, picors, irritació o inflamació de la pell. També per clivelles als mugrons, cicatrius, cremades...

  Tintures de placenta: és un macerat en alcohol basat en els principis d’homeopatia i flors de bach. S’utilitzen per a tractaments a llarg i curt termini. En total es fan quatre macerats i cadascun està indicat per a tractar diferents desequilibris: estats virals, dolor d’estómac, febres, alopècia, dentició, depressió, entre molts altres desajustos del cos, ment, emoció i energia

  Homeopatia: vuit pots d’homeopatia per recordar al cos el seu estat de salut davant de desajustos i desequilibris. És medicina per al nadó però també es pot utilitzar per a tota la família per recobrar l’estat de salut i vida amb el que es va néixer.

Si sents fer art i/o medicina placentària posa’t en contacte amb mi i t’explico tots els detalls

grup d'acompanyament durant l'embaràs mama mamífera


Cinc sessions setmanals
connecta amb el teu instint,
escolta la teva intuïció,
sent el teu cos,
entrega’t als sentits,
al teu propi moviment intern i extern.
Un espai on entrar plenament dins teu i seguir-te.

Durant l’embaràs ens arriba molt de soroll extern, judicis, opinions, excessiva informació... que ens treu del nostre centre, d’allò que ja sabem, de la nostra pròpia opinió i decisió, de la nostra saviesa, del moviment que ja sap fer el nostre cos, d’allò que està intrínsec dins nostre.

Aquestes sessions són per tornar al nostre centre, per escoltar la nostra veu, per trobar els moviments que necessita fer ara el nostre cos, per sentir què necessito ara i a cada moment, per reconèixer què vull, per entrar en contacte amb la dona salvatge que portem dins i escoltar la pròpia veu interna, per despertar la nostra intuïció.

Què farem?

A través dels sentits, el nostre cos, la música i el moviment anirem cap a dins per connectar amb la dona mamífera que hi ha dins nostre, per escoltar-nos, moure’ns i seguir-nos lluny del soroll extern, per deixar anar a través del cos allò que sents, per donar espai a la veu interior i reconèixe’t.

Mama mamífera és un espai per tu, per iniciar i/o potenciar aquesta escolta interna durant la gestació, per seguir-te, per donar-te lloc, per endur-te eines que et recordin la pròpia intuïció i connexió per al moment del part i postpart.

Cinc sessions de reconeixement de la força i poder intern, de l’amor cap a una mateixa, de la pròpia connexió i comunicació amb la vida que estàs gestant.

Si vols saber les properes dates escriu-me!